بیت کوین اولین ارز دیجیتالی و بدون پشتوانه ای است که به وجود آمد. در واقع بیت کوین یک پول دیجیتال است که وجود خارجی ندارد.
حال منظور از بدون پشتوانه بودن بیت کوین چیست؟
اعتماد به قدرت اقتصادی دولت ها چیزی است که به پول کاغذی اعتبار می بخشد. در حالی که هیچ دولتی پشتوانه این ارز دیجیتالی نیست. بیت کوین بدون دخالت و یا کنترل هیچ نهاد مدیریتی و یا مسئول مرکزی کار میکند.
این ارز دیجیتالی که 11 سال عمر دارد تا به امروز بدون هیچ مشکلی به صورت غیر متمرکز به فعالیت خود ادامه داده است. غیرمتمرکز بودن بیت کوین یعنی این یک شبکه همتا به همتا یا شخص به شخص است. تراکنشها یا همان نقل و انتقالات مالی در آن، بهصورت مستقیم و بدون هیچ واسطهای بین کاربران انجام میشود.
اولین ارز رمز تاریخ
رمزنگاری در جنگجهانی دوم برای اولینبار جهت انتقال پیام و فرمانهای نظامی مورد استفاده قرار گرفت. در سال ۱۹۸۳ دانشمند آمریکایی بهنام دیوید چائوم برای نخستین بار ایده ارز دیجیتال را در تحقیقات خود ارائه کرد. در عصر دیجیتال، ریاضیات و علوم کامپیوتر برای امنیت ارتباطات، اطلاعات و انتقال پول مورد استفاده قرار گرفتهاند.
کریپتوکارنسیها درحقیقت نوعی پول اینترنتی هستند که با استفاده از تکنولوژی کریپتوگرافی رمزگذاری میشوند. این پول ها تمام ویژگیهای پولهای رایج را بجز ماهیت فیزیکی دارا هستند. میتوان آنها را با ارزهای دیگر مبادله کرد، با آنها تراکنشهای مالی انجام داد و برای خرید کالا و خدمات از آنها استفاده کرد.
البته روش استفاده از رمزارزها با حسابهای بانکی متداول که ما به آنها عادت کردهایم کمی متفاوت است. ولی در مجموع یادگیری استفاده از این سیستم پرداخت اصلاً دشوار نیست.
تمامی تراکنشها که با ارز دیجیتال انجام شود، روی یک پایگاه داده غیرمتمرکز بهنام بلاکچین ذخیره میشود. اولین ارز دیجیتال به این سبک، بیتکوین بود که در سال ۲۰۰۸ به دنیا معرفیشد. این ارز دیجیتال با در اختیار داشتن حدود بیش از ۵۰% حجم بازار کریپتوها به عنوان پادشاه دنیای ارزهای دیجیتال شناخته میشود.
بعد از رشد انفجاری بازارهای ارز دیجیتال در چند سال اخیر، تعداد رمزارزها بهحدود بیش ۵۰۰۰ واحد رسیده است. ازآنجاکه بیتکوین نخستین ارز دیجیتال معرفی شده به دنیا نام گرفت، لذا سایر رمزارزهای ایجاد شده پس از آن را آلتکوین (Altcoin) یا “سکه جایگزین” نامیدند. لایتکوین، مونرو، زیکش، اتریوم و صدها سکه دیگر، همگی ارزهای دیجیتالی هستند که آلتکوین نامیده میشوند.
خالق بیت کوین کیست؟
هویت سازنده ارز بت کوین نامشخص است. در واقع فردی با اسم مستعار ساتوشی ناکاموتو که یک برنامه نویس نابغه است که در سال 2008 یک مقاله با عنوان “بیتکوین؛ سیستم پول الکترونیکی همتا به همتا” ارائه داد. ناکاموتو این مقاله را از طریق ایمیل برای افراد عضو انجمن رمزنگاری ارسال کرد. این مقاله توجه زیادی را به خود جلب نکرد، چراکه اولاً هیچکس ناکاموتو را در محافل رمزنگاری نمیشناخت و ثانیاً موضوع منتشر شده از طرف ناکاموتو، پیش از این نیز بارها به شکلهای مختلف، توسط برخی کارشناسان حوزه علوم رایانه و اقتصاد، مطرح شده بود.
اما ناکاماتو تنها اهل ایده پردازی نبود. در حدود ۲ ماه بعد، ناکاماتو از راهاندازی اولین نسخه نرمافزار بیت کوین خبر داد. هر علاقمندی میتوانست این نرمافزار را دانلود کرده و به استفاده از آن بپردازد.
در روزهای ابتدایی رونمایی از این شبکه، بیت کوین تنها توسط کارشناسان حوزه رمزنگاری مورد استفاده قرار میگرفت. اما پس از گذشت چندماه و در سال ۲۰۰۹ بیت کوین بصورت یک نرمافزار متنباز در دسترس عموم قرار گرفت. نرمافزار متنباز یا اُپن سورس اصطلاحاً به نرمافزارهایی گفته میشود. که افراد مختلف میتوانند در کدهای منبع آن تغییر ایجاد کرد یا اشکالات احتمالی آن را برطرف نمایند.
ساتوشی ناکاموتو شبکهای را راهاندازی کرد که این شبکه در بود و نبود وی نیز به راه خود ادامه دهد.
پشتوانه بیت کوین چیست ؟
در گذشته پول منتشر شده توسط هر دولتی، توسط فلزات گرانبها، بهویژه طلا پشتیبانی میشد. درحقیقت ارزش یک اسکناس یا سکه در یک کشور به واسطه طلای ذخیره شده در مخازن بانک مرکزی آن کشور تعیین میشد.
یعنی به میزان هر اسکناس، مقدار مشخصی طلا بهعنوان پشتوانه در نظر گرفته میشد پس میتوان نتیجه گرفت اسکناس به خودی خود ارزشی ندارد و صرفاً یک تکه کاغذ است و ارزش آن نه بهخاطر خودش، بلکه بهخاطر پشتوانه آن است.
حال آنکه امروزه میزان پولهای منتشر شده با میزان طلاهای ذخیره شده برابری ندارد و بیشتر، اعتبار دولتها در جوامع بینالمللی بهعنوان پشتوانه یک ارز در نظر گرفته میشود.
اما بیت کوین برخلاف ارزهای رایج بینالمللی فاقد هر نوع پشتوانه فیزیکی است. ارزش این ارز تنها به خودش و میزان محبوبیتش بین مردم بستگی دارد.
اگرچه بیت کوین در ابتدا با هدف استفاده روزمره عموم در معاملات پدید آمد، اما افزایش شگفتانگیز قیمت آن باعث شده است که این رمز ارز بیشتر بهعنوان یک دارایی امن، همچون طلا بهکار گرفته شود. و اکثریت مردم آن را به چشم یک پسانداز بلندمدت خریداری و نگهداری نمایند.
روشهای بدست آوردن بیت کوین، ماینینگ چیست؟
در پاسخ به این پرسش باید گفت که هر کاربر معمولی یا حتی خود شما با استفاده از یک رایانه با توان پردازشی بالا و سختافزار مناسب میتوانید این ارز دیجیتال را تولید کنید. رمزارز بیت کوین در فرآیندی که در اصطلاح استخراج بیت کوین (Bitcoin Mining) نامیده میشود تولید میگردد. افرادی که این سکهها را تولید میکنند نیز استخراج کننده یا ماینر (miner) نامیده میشوند.
پیش تر گفتیم که ماینرها بر روند تولید این پول و همچنین انجام معاملات نظارت دارند. اما بایستی بدانیم که ماینرها این کار را مجانی انجام نمیدهند، و در عوض نظارت و فعالیت در شبکه، پاداش دریافت میکنند که این پاداش نیز مقداری رمزارز بیت کوین است.
همانطورکه بالاتر شرح دادیم، هر زمان که شما مقداری بیت کوین برای شخص دیگری ارسال میکنید، ماینرها با نظارت و فعالیت خود به تایید تراکنش شما کمک میکنند و شبکه نیز در ازای کار ایشان به آنها مقداری بیتکوین از محل دریافت کارمزدها، پاداش میدهد.
پس در انجام فرآیند ماینینگ سه کار اصلی انجام میشود:
۱. تایید تراکنشهای شبکه
۲. حفظ امنیت شبکه
۳. استخراج بیتکوینهای جدید
برای ماینینگ باید رایانه خود را برای حل مسائل پیچیده در اختیار شبکه بلاک چین قرار دهید. هر یک از این مسائل پیچیده دارای مجموعهای از جوابهای احتمالی ۶۴ رقمی است.
البته باید به این نکته دقت داشته باشید که اگر سختافزار رایانهای قدرتمندی در اختیار ندارید و به تنهایی به استخراج بیتکوین میپردازید، احتمالاً هزینه برق مصرفی شما از این درآمد بیشتر خواهد شد. استخراج بیتکوین زمانی که چند ماینر در یک گروه دور هم جمع شده و سختافزارشان را در کنار هم قرار میدهند به صرفهتر خواهد بود.
بیت کوین رایگان
یادمان باشد که پنیر مجانی فقط در تله موش یافت میشود. پس اگر به دنبال به دست آوردن بیت کوین رایگان هستید. تا به اینجای کار، راه را اشتباه آمدهاید. برای تهیه بیت کوین ۲ راه روشن وجود دارد.
۱.خرید بیت کوین
سادهترین راه برای تهیه بیت کوین، خرید آن است. میتوان از طریق صرافی های رمزارزی موجود، اقدام به خرید رمزارز بیت کوین نمود و یا به طور مستقیم بیتکوین را از افراد قابل اعتماد خریداری کرد. پس بدین ترتیب شما میتوانید در سریع ترین زمان ممکن صاحب بیتکوین شوید. البته نیازی نیست که شما حتماً یک بیت کوین کامل خریداری کنید. همانطور که پیش از این هم بدان اشاره کردیم شما میتوانید تنها کسری از یک بیت کوین را خریداری و در کیف پول خود نگهداری کنید.
۲.استخراج بیت کوین
راه دیگر بدست آوردن بیت کوین، استخراج آن است که بالاتر به طور مفصل در رابطه با آن صحبت کردیم. تا چند سال پیش هر کسی با داشتن یک رایانه قدرتمند خانگی به راحتی میتوانست به استخراج بیت کوین مشغول شد. با گذشت زمان و ارزشمند شدن این رمزارز، عملیات استخراج کاملاً بصورت تخصصی انجام میگرد و برای شروع کار نیازمند صرف هزینه است.
کیف پول بیت کوین
استفاده از بیتکوین بسیار ساده است. فقط کافی است یکبار این کار را امتحان کنید تا به تکرار مجدد آن علاقمند شوید. بازهم یادآوری میکنیم که برای استفاده از بیت کوین نیازی نیست تمام زیر و بم شبکه آنرا بدانیم. همین اندازه که به طور مختصر بدانید بیت کوین چیست و نحوه ارسال و دریافت آن چگونه است برای شما کفایت میکند.
برای خرج کردن، انتقال یا پرداخت هزینه یک کالا یا خدمات، تنها کافی است که مقدار مشخصی از موجودی کیفپول دیجتال خودتان را به کیفپول فردی دیگر انتقال دهید. کیفپول یک ابزار نگهداری دارایی دیجیتال شخصی است که بر روی رایانه یا گوشی هوشمند شما قرار میگیرد.
کیفپول دیجیتال میتواند انواع مختلف و متفاوتی داشته باشد. میتوان بیتکوینها را به شکل آفلاین و بهصورت سختافزاری ذخیره کرد. در این حالت دارایی شما از گزند هکرهای احتمالی حفظ خواهد شد که به این نوع از نگهداری اصطلاحاً ذخیره سرد (Cold Storage) گفته میشود.
حال اگر دارایی دیجیتال شما در فضای اینترنت ذخیره شود، از اصطلاح ذخیره گرم (hot storage) برای آن استفاده میشود. این شیوه ذخیرهسازی، دسترسی به بیتکوین یا دیگر رمزارزهای شما را از هر نقطهای از سراسر دنیا امکانپذیر میسازد ولی در مقابل احتمال به سرقت رفتن آن توسط هکرها نیز افزایش خواهد یافت.
منبع: www.xblockchain.me
1 دیدگاه. Leave new
عالی بود