پروژه گوگل سولی ATAP و انقلاب تراشه‌ها

پروژه گوگل سولی یکی از پیشروترین فناوری‌های عرضه شده در چند سال اخیر است. این فناوری که ابتدا در سال ۲۰۱۵ معرفی شد، شیوه نوینی برای استفاده و عملکرد وسایل تکنولوژی را پیش روی ما گذاشت. پروژه Soli که توسط تیم فناوری پیشرفته‌ی شرکت گوگل طراحی شده است می‌تواند به نوعی پایان صفحات لمسی برای گوشی و ساعت‌های هوشمند باشد و آینده دنیای تکنولوژی را رغم بزند. در مقاله امروز می‌خواهیم پروژه سولی یا ATAP را بررسی کنیم با امکانات و شیوه کارکرد این فناوری انقلابی بیشتر آشنا شویم.

پروژه گوگل سولی یا ATAP چیست؟

پروژه گوگل سولی یا ATAP گوگل مبتنی بر استفاده از تراشه‌های هوشمند در ابزار‌های الکترونیکی مانند گوشی، ساعت‌های لمسی و هوشمند است. سولی به جای استفاده از فرمان‌های لمسی برای استفاده می‌تواند از سیگنال‌های بدن و دست برای کاربرد بهره ببرد. تصور کنید بجای لمس گوشی هوشمند خود در هنگام پخش موسیقی از حرکات دستتان برای کم و زیاد کردن صدای آهنگ یا حتی عقب و جلو زدن آن استفاده کنید. پروژه ATAP گوگل چنین امکانی را فراهم کرده است. در واقع تمرکز پروژه سولی گوگل جایگزینی حرکات بدن انسان با دکمه‌های گوشی، کیبرد، موس و حتی صفحات لمسی است.

 

برای استفاده از این امکان خارق‌العاده راداری بسیار کوچک در دستگا‌های مختلف تعبیه می‌شود به صورت مداوم امواج و سیگنال‌های کاربر را تحت نظر دارد. این رادار که فناوری پیچیده‌ای برای تشخیص و رصد امواج‌ها دارد و بر اساس Machine learning توسعه یافته است، قادر است اختلاف سیگنال‌های ارسالی را بسنجد و بر اساس آن‌ها ژست‌های حرکتی کاربر مورد نظر را تشخیص دهد. همراه با معرفی و گسترش این تکنولوژی بسیاری از کاربری‌های وسایل الکترونیکی تغییر چشمگیری خواهند داشت.

 

امکانات پروژه گوگل سولی

تصور کنید در یک روز برفی در حال قدم زدن هستید و باید دستکشتان را برای پاسخگویی به گوشی هوشمند خود درآورید. با تکنولوژی ATAP دیگر نیازی به چنین زحمتی ندارید جون تنها با سیگنال و حرکات دست کافی است تا فرمان لازم را به گوشی یا ساعت هوشمند خود منتقل کنید. تأثیرات مثبت پروژه سولی تنها به لوازم هوشمند مانند گوشی و کامپیوتر محدود نمی‌شود و امکانات گسترده‌ای برای تمامی شهروندان جامعه خواهد داشت. برای مثال افراد نابینا که اغلب نیاز به کمک دیگران برای سفارش غذا در رستوران، خرید از سوپر مارکت یا انجام کار‌های روزمره خود دارند، می‌توانند تنها با چند سیگنال ساده یا حرکات دست توسط این رادار‌های هوشمند به راحتی فعالیت‌های اجتماعی خود را انجام دهند.

 

رادار‌ها و تراشه‌های به کار برده شده در این تکنولوژی با دقت ۱۰ هزار فریم بر ثانیه می‌توانند حرکات دست را رهگیری کنند. همچنین رادار‌های بکار برده شده در تکنولوژی Soli توانایی عبور از اجسام متعددی را دارند که سبب کاربری بالاتر و بهینه‌تر آن‌ها می‌شود. رادار‌های پروژه سولی گوگل توانایی رصد و تشخیص حرکات بدن انسان را تا شعاع ۱ متری را دارند. هنگامی که گوگل تکنولوژی ATAP را معرفی کرد در ابتدا بیشترین تمرکز خود را بر روی ساعت‌های مچی هوشمند قرار داد. ساعت‌های هوشمند که بسیار نیز موفق و پرکاربرد هستند یکی از ابزار‌های هدف پروژه سولی هستند. مهندسان گوگل معتقد بودند با کوچکتر شدن صفحه نمایش ساعت مچی هوشمند امکان استفاده و کاربری لمسی آن‌ها سخت‌تر می‌شود بنابراین استفاده از حرکات دست می‌تواند بهترین روش برای مدیریت و کاربری بهتر آن‌ها باشد.

 

پایان صفحات لمسی با پروژه گوگل سولی

علیرغم تمرکز و تبلیغات ویژه‌ای که برای پروژه سولی و استفاده از آن در ابزار‌های هوشمند و الکترونیکی انجام شد، بسیاری بر این بارو هستند که رادار‌های هوشمند ATAP می‌توانند در صعنت پزشکی و بهداشتی نیز انقلابی شگرف و مؤثر ایجاد کنند و به خدمات هرچه بهتر و پیشرفته‌تر پزشکی برای بیماران کمک کنند. استفاده از تکنولوژی رادار‌های طراحی شده توسط گوگل می‌توانند خطر انتقال بیماری را بر اثر لمس و تماس وسایل الکترونیکی بیمارستان مانند تبلت و کامپیوتر را کاهش دهند. همچنین در مراکز درمانی و خدمات پزشکی مانند CT Scan و MRI نیز درصد آلودگی به دلیل استریل نبودن وسایل پزشکی و الکترونیکی کاهش چشمگیری خواهد داشت.

 

گوشی Pixel 4 گوگل سولی

علاوه بر دستاوردهایی که پیشتر اشاره شد، شرکت گوگل گوشی هوشمندی را نیز معرفی کرده است به رادارهای گوگل سولی مجهز شده اند و تجربه کاربری نوینی در استفاده از گوشی‌های هوشمند را رقم زده است. گوشی Pixel 4 گوگل با استفاده از رادارهای سولی تمامی حرکات ظریف و کوچک کاربران را پردازش می‌کند. با این روش بسیاری از امکانات و قابلیت‌های گوشی بدون تماس دست امکان پذیر هستند. نصب رادارهای گوگل سولی در این سری از گوشی‌های هوشمند باعث می‌شود تا سرعت و کیفیت تجربه کاربری بالاتر برود. رادارهای سولی حرکات، صداها و علامت‌های کاربر را تبدیل به رفتاری نرم افزاری می‌کنند. همچنین با استفاده از امواج  رادیویی حدود و زاویه حرکت کاربر را نیز می‌سنجند. با بررسی این امواج دستور لازم به گوشی هوشمند داده می‌شود و بدون هیچ لمسی کاربری مورد نظرتان رو انجام خواهد داد.

 

گرچه پروژه سولی گوگل همچنان در حال پیشرفت و گسترش است، اما پیشبینی می‌شود که تکنولوژی رادار‌های هوشمند بکار برده شده در این فناوری بتوانند پیشرفت‌ها و تحولات بنیادینی در تمامی حوزه‌ها از جمله IoT، فناوری‌های پوشیدنی مانند ساعت هوشمند، ماشین‌ها، کامپیوتر و حتی بازی‌های رایانه‌ای ایجاد کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

*

code

فهرست