eSIM چیست؟ چگونه کار می کند و پشتیبانی می شود؟

folder_openIT
commentبدون دیدگاه
esim

اخیرا، گوگل و اپل، با گنجاندن eSIM در جدیدترین محصولات خود، یعنی Google Pixel 2، Google Pixel 2 XL  و Apple Watch Series 3 with Cellular، آن را مورد توجه قرار دادند.

eSIM  تجربه کاربری بهبود یافته و ایمن‌تری را به ما می‌دهد، دستگاه‌هایی با طراحی بهتر، فرصت‌های جدید بازار را برای اپراتورها باز می‌کند و قابلیت‌های جدیدی را برای دستگاه‌هایی که قابلیت اتصال دارند(connected devices) به وجود می‌آورد. بیایید این محصول جدید را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم.

در چند پاراگراف بعدی نگاهی به گذشته می‌اندازیم.

سیم کارت‌ها (ماژول هویت مشترک) اطلاعات ویژه شبکه را ذخیره می‌کنند که برای احراز هویت و شناسایی مشترکین در یک شبکه تلفن همراه استفاده می‌شود و در 27 سال گذشته از یک کارت فیزیکی که حاوی یک تراشه است تشکیل شده است و باید در تلفن‌همراه وارد شود.

شاید به یاد داشته باشید، اما در سال 91 میلادی سیم کارتی را که در گوشی خود قرار می‌دادید به اندازه یک کارت اعتباری بود! در این سال‌ها اندازه سیم‌کارت‌ها به‌ طور چشمگیری کاهش یافته است.

eSIM

از آنجایی که سازندگان به طور مداوم در تلاش هستند تا دستگاه‌های کوچک‌تر، باریک‌تر و سبک‌تری را با ویژگی‌های بیشتر بسازند، امروزه فضای بسیار خوبی برای تحقق این رویا وجود دارد. برای مثال حتی جک هدفون نیز شروع به ناپدید شدن کرده است تا میلی‌مترهای گرانبها را ذخیره کند.

همه چیز در حال تغییر است

مطمئنا نانو سیم کارت با طول 12.30 میلی متر و عرض 8.80 میلی متر به اندازه کافی کوچک می‌باشد. با این حال، به عنوان یک طراح صنعتی، باید به خاطر داشته باشید که نه تنها اندازه خود سیم کارت، بلکه فضای اشغال شده توسط سخت افزار داخلی و مدارات مربوطه نیز باید در نظر گرفته شود.

سال‌ها، سازندگان مجبور بودند سیم‌کارت فیزیکی را از طریق محفظه‌های سیم‌کارت یا سایر اسلات‌های داخلی طراحی و جاسازی کنند. برای داشتن گوشی‌های بادوام‌تر و ضدآب‌تر، هرچه بتوان نقاط ورودی بیشتری را حذف کرد، بهتر است.

مهم‌تر از آن، اگر می‌خواهید اپراتور را پس از پایان قرارداد خود یا در سفر عوض کنید، باید به دنبال یک سیم کارت جدید باشید. در بخش‌های خاصی از جهان، گفتن این کار آسان‌تر از انجام آن است.

به هر حال همه چیز در حال تغییر است. در چند سال گذشته اپل سیم کارت‌های اپل را برای استفاده در iPad معرفی کرد و همانطور که پیشتر گفته بودیم، گوگل و اپل eSIM را به عنوان بخشی از معرفی محصول جدید خود قرار دادند.

eSIM چیست؟

اصطلاح eSIM به سادگی به معنای سیم کارت تعبیه شده است. هیچ سیم کارت فیزیکی در کار نیست و نیازی به تعویض فیزیکی نیست. eSIM باید توسط شبکه یا شرکت مخابراتی پشتیبانی و توسط آن‌ها فعال شود اما هنوز همه شبکه‌ها از eSIM پشتیبانی نمی‌کنند.

eSIM اساساً یک تراشه کوچک در داخل تلفن شما است و به روشی مشابه تراشه NFC که برای فناوری پرداخت مانند Apple Pay و Google Pay استفاده می‌شود، کار می‌کند.

eSIM(Embedded Sim) یا همان طور که به طور رسمی شناخته شده است، کارت مدار جهانی تعبیه شده یعنی (eUICC) Universal Integrated Circuit Card، با طول 6 میلی متر و عرض 5 میلی متر کوچک‌تر است و در نقطه تولید بر روی مادربرد دستگاه لحیم می‌شود، در حالی که دارای عملکردی مشابه به یک سیم کارت قابل جابجایی است. همچنین دارای قابلیت M2M (Machine to Machine) و Remote Provisioning است. اکنون که استاندارد GSMA وجود دارد، مدت زیادی طول نمی کشد که شاهد استفاده شدن eSIM در سایر گوشی های سطح بالا از اپل و سامسونگ باشیم.

قابلیت‌های Remote Provisioning در استاندارد eSIM تجربه کاربری بهتری را هنگام فعال‌سازی و مدیریت تلفن‌هایمان به ما ارائه می‌دهد. برای مثال از طریق تنظیمات گوشی خود می‌توانیم اپراتور خود و اینکه چه طرحی را می خواهیم انتخاب کنیم و تمام.

eSIM نسبت به سیم‌کارت‌های قدیمی چند مزیت دارد. مثلا:
  • می‌توانید چندین eSIM ذخیره کنید. یعنی مانند یک کارت فیزیکی فقط به یک طرح محدود نمی‌شوید.
  • eSIM فضای کمتری نسبت به سیم کارت‌های دارای سینی کشویی اشغال می‌کند. یکی از دلایلی که باعث محبوبیت آن‌ها شده است، فرصتی است که به تولیدکنندگان می‌دهد تا اندازه‌ی اجزای دیگر مانند باتری را افزایش دهند.
  • دیگر با اجزای سخت‌افزاری دست و پنجه نرم نمی‌کنید: خوشبختانه، تلفن‌های جدید دیگر نیازی به باز کردن قسمت‌های پشتی ندارند و اجزا را در معرض عناصر قرار می‌دهند.

eSIM چگونه کار می کند؟

eSIM

eSIM  به شما امکان می‌دهد بدون نیاز به استفاده از سیم کارت فیزیکی، طرح تلفن همراه را فعال کنید. همچنین به شما این امکان را می‌دهد که چندین پروفایل اپراتور را به طور همزمان روی یک دستگاه ذخیره کنید و به سرعت بین آن‌ها جابجا شوید، هرچند که در هر زمان فقط می‌توان از یکی از آن‌ها استفاده کرد. ایده آل برای مسافران و کسانی که دوست دارند در اتصال شبکه خود انعطاف پذیری داشته باشند.

همه تلفن‌های سازگار با eSIM در تنظیمات خود گزینه‌ای را برای افزودن طرح تلفن‌همراه دارند. برای مثال وقتی یک طرح داده را از فروشگاهی خریداری می‌کنید، یک کد QR دریافت می‌کنید که با آن می‌توانید یک طرح تلفن همراه را روی تلفن خود تنظیم کنید. فقط چند لحظه طول می‌کشد و مقدار مشخصی داده تلفن همراه را برای مدت زمان معینی در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

چرا انتقال به این فناوری یک شبه اتفاق نمی افتد؟

در واقع، فناوریeSIM، برای اپراتورها، مزایا و هم معایبی دارد.

مطمئناً، فروش خدمات را ساده می‌کند، اما حرکت مشتریان به سمت رقبا را نیز آسان می‌کند. در حال حاضر بین سفارش سیم کارت جدید و دریافت آن فاصله‌ی زمانی وجود دارد. با eSIM، می توانید کد فعال سازی را خیلی سریع‌تر دریافت کنید. این انتقال را آسان‌تر می‌کند. پس مطمئناً اپراتورها نمی‌خواهند که آن‌ها را به این راحتی ترک کنید.

دوما، در بیشتر کشورهای غربی، گوشی‌های هوشمند مبتنی بر قرارداد هستند، به این معنی که آن‌ها به اپراتوری که آن‌ها را فروخته است وابسته هستند و فقط با سیم‌کارت‌های صادر شده توسط آن اپراتور کار می‌کنند. اپل اکنون با واگذاری ابتکار عمل به سازندگان دستگاه و تشویق اپراتورها برای توسعه فروش آنلاین، کل اکوسیستم را مختل می‌کند.

وقتی eSIM حتی در آیفون وجود ندارد

نه تنها اپراتورها، بلکه قانونگذاران نیز در برابر گسترش eSIM مقاومت می‌کنند. در برخی کشورها، قانون ایجاب می‌کند که شناسه سیم کارت (که فقط سیم کارت‌های فیزیکی دارند) باید در قرارداد مشخص شود. علاوه بر این، در برخی کشورها، اپراتورها موظف به بررسی هویت مبتنی بر گذرنامه از مشترکان هستند، اما در تئوری این مشکل به راحتی قابل حل است. به عنوان مثال، برخی از کاربران می‌توانند مثلاً با استفاده از یک سلفی با پاسپورت ثبت نام کنند. (درست است، مانند سایر اطلاعات شخصی سرقت شده، چنین سلفی هایی در دارک وب فروخته می‌شوند.)

چین که یکی از بزرگترین بازارهای اپل است، در حال حاضر فرصتی برای آزمایش فناوری eSIM نخواهد داشت. طبق اطلاعات وب سایت اپل، به جای آیفون با سیم کارت داخلی، در چین مدل های آن با دو اسلات نانو سیم کارت به فروش می‌رسد. به همین ترتیب، دستگاه‌های جدید در هنگ کنگ و ماکائو دارای دو سیم کارت قابل جابجایی خواهند بود. در واقع، eSIM نیز در آنجا در دسترس خواهد بود، اما فقط در گوشی‌های هوشمند آیفون XS.

چه دستگاه هایی از eSIM پشتیبانی می‌کنند؟

اپل به eSIM برای iPad Pro، Apple Watch Series 3  و Watch Series 4 و Series 5  و همچنین پشتیبانی از دو سیم کارت برای iPhone XS و XS Max و iPhone XR  و همچنین سری iPhone 11 و iPhone 12 روی آورده است.

پیکسل 2 گوگل از eSIM نیز پشتیبانی می‌کرد اما در ابتدا فقط در ایالات متحده برای Google Fi  گوگل استفاده می‌شد. Pixel 3، Pixel 3 XL  و Pixel 4، Pixel 4 XL  مانند جدیدترین Pixel 4a نیز این کار را انجام می‌دهند.

گلکسی اس 20، اس 20 پلاس و اس 20 اولترا نیز دارای سیم کارت هستند.

همچنین در داخل ویندوز 10 از eSIM پشتیبانی می‌شود و برخی از دستگاه‌های دارای cellular modems  مانند رایانه‌های مجهز به اسنپ‌دراگون کوالکام  می‌توانند از eSIM به عنوان جایگزینی برای چسباندن یک microSIM قدیمی در اسلات استفاده کنند.

Oppo اولین eSIM سازگار با 5G را معرفی کرد که در جدیدترین گوشی پرچمدار اوپو Find X3 Pro وجود دارد. این اساسا به این معنی است که eSIM آماده پشتیبانی از آخرین استانداردهای شبکه 5G است. شبکه‌های 5G SA در سراسر جهان در حال گسترش هستند

eSIM

eSIM برای دستگاه ها به چه معناست؟

یکی از مزایایی که به سازندگان تلفن ارائه می‌کند این است که باید دستگاه‌های کوچک‌تری تهیه کنیم زیرا نیازی به قرار دادن سیم کارت یا سینی که آن را در خود جای می‌دهد نیست. همچنین نیازی به شبکه برای تولید یا توزیع تعداد زیادی سیم کارت وجود ندارد.

سیم‌کارت‌های الکترونیکی برای دستگاه‌های دیگری مانند لپ‌تاپ و تبلت نیز عالی خواهند بود، جایی که اتصال یکپارچه به یک امر عادی تبدیل خواهد شد.

آینده

eSIM مطعلق به آینده است، اما یک شبه اتفاق نخواهد افتاد، اکنون به تلفن خود نگاه کنید و می‌بینید که هنوز یک سیم کارت فیزیکی دارد، و زمانی که آن را در اختیار فرزندان، سایر اعضای خانواده خود قرار دهید یا آن را بفروشید، همچنان به آن نیاز خواهید داشت. eSIM در Google Pixel 2  و Google Pixel 2 XL در حال حاضر فقط توسط Google     Project Fi  استفاده می‌شود و بنابراین دارای یک سینی نانو سیم کارت فیزیکی برای همه اپراتورهای دیگر است.

با این حال، آنچه مسلم است، با توجه به زمانی که تولیدکنندگان برای گنجاندن eSIM به‌عنوان استاندارد، پذیرش اپراتور و چرخه عمر دستگاه‌های فعلی نیاز دارند، تقریبا تا 27 سال دیگر طول نمی‌کشد تا یک بار برای همیشه با سیم‌کارت‌ فیزیکی خداحافظی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

*

code

فهرست