فناوری اطلاعات (Information Technology) که به اختصار آن را IT نیز مینامند، یکی از جذاب ترین و پرطرفدارترین رشته هایی است که در چندین سال اخیر به وجود آمده است. با نگاه کردن به لیست پولدارترین افراد دنیا می توان دریافت که آی تی یا همان فناوری اطلاعات تا چه حد می تواند پول ساز باشد. پس می توان درک کرد که چرا این حوزه تا این حد مورد علاقه افراد قرار گرفته است.
کارایی IT چیست؟
فناوری اطلاعات شامل استفاده از کامپیوتر، ذخیره سازی اطلاعات، شبکه سازی بین سایر دستگاه ها، زبر ساخت و فرآینده ها برای ایجاد، پردازش، ذخیره، ایمن و تبادل همه انواع داده های الکترونیکی است. همچنین از فناوری اطلاعات در هوش مصنوعی و اینترنت اشیا نیز استفاده می شود.
اصطلاح فناوری اطلاعات توسط Harvard Business Review ابداع شده است که بتوان تمایزی ایجاد کرد بین سیستم هایی که با هدف جزئی ساخته شده اند با سیستم هایی که با اهداف کلی تر طراحی شده اند. با تکامل صنعت IT از اواسط قرن بیستم، قابلیت محاسبات پیشرفت کرد در حالی که هزینه دستگاه و مصرف انرژی کاهش یافت.
آیتی (IT) دقیقا چیست؟
همانطور که گفتیم معادل انگلیسی این کلمه، عبارت Information Technology است که خود از ۲ بخش مجزا تشکیل شده، Information به معنای اطلاعات و Technology به معنای فناوری، اما چگونه میتوان یک تعریف ساده از IT ارائه کرد؟
به زبان ساده میتوان آیتی را یک گرایش میانرشتهای معرفی کرد، یک فرد آشنا به آیتی یعنی فردی که با علم برنامهنویسی، نرمافزار، سختافزار، شبکههای کامپیوتری، مباحث نوین تکنولوژی، تجارت الکترونیک و مدیریت آشنا بوده و قادر است آنها را در راستای دستیابی به اهداف خود یا سازمان محل کارش به کار بگیرد.
یک متخصص آیتی باید توانایی کار با ابزارهای مختلف و متنوعی را داشته و از پس مدیریت آنها بربیاید، شاید لازم باشد یک وبسایت برای سازمان خود طراحی کنید یا گزارش اطلاعات کارکنان را به مدیر خود ارائه کنید و یا حتی برنامهریزیهای مربوط به بخش فناوری شرکتتان را خود به تنهایی انجام دهید، باید به شما بگوییم فناوری اطلاعات یعنی زندگی در دنیای تکنولوژی و مدیریت!
به نقل از ویکیپدیا، آیتی به مطالعه، طراحی، توسعه، پیادهسازی، پشتیبانی یا مدیریت سیستمهای اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، خصوصاً برنامههای نرمافزاری و سختافزار رایانه میپردازد.
مقایسه فناوری اطلاعات با علوم کامپیوتری
اصطلاح فناوری اطلاعات (IT) و علوم کامپیوتری حوزه های مشابه ای را در برمی گیرند با این حال تمرکز هر یک از آنها متفاوت است.
علوم کامپیوتری کاملا روی برنامه نویسی متمرکز است. در علوم کامیوتری متخصصان از الگوریتم های ریاضی استفاده می کنند. هوش مصنوعی ، گرافیک رایانه و برنامه نویسی زیرمجموعه های علوم کامپیوتر هستند.
مهندسی نرم افزار نیز بخشی از علوم رایانه است. هوش مصنوعی (AI) به فناوریهای نرم افزاری اطلاق می شود که باعث می شود رایانه ها مانند انسان فکر کنند و رفتار کنند. اکثر روبات ها در نرم افزار خود هوش مصنوعی دارند. در واقع کامپیوتر ها و ربات ها با استفاده از علم ماشین لرنینگ رفتار های انسانی را یاد می گیرند.
فناوری اطلاعات شامل نصب، سازماندهی و نگهداری سیستمهای رایانه ای است. آی تی همچنین شامل طراحی و راه اندازی پایگاه داده ها و شبکه ها می باشد. متخصصان IT معمولاً در یک محیط تجاری کار می کنند که شبکه ها و سیستم های رایانه ای داخلی را نصب می کنند.
آیا برای کسب درآمد از آیتی باید رشتهی مرتبط داشته باشیم؟
پاسخ این سوال خیر است، هرچند داشتن تحصیلات مرتبط میتواند به داشتن یک دید باز در حوزه فناوری اطلاعات به شما کمک کند، اما اگر در زمینهی دیگری نیز مشغول به فعالیت هستید نگران نباشید، دنیای فناوری اطلاعات یا همان آی تی به قدری گسترده است که هر کسی میتواند وارد آن شود، فقط کافیست به دنبال علاقهی خود بگردید، از برنامهنویسی لذت میبرید؟ به طراحی وبسایت علاقه دارید؟ دوست دارید تجارت الکترونیک یاد بگیرید و کسب و کار خود را به صورت آنلاین نیز در اختیار مشتریانتان قرار دهید؟ هرجا که باشید علم آیتی و فناوری اطلاعات به کمک شما خواهد آمد!
برخی از مشاغلی که میتوانید در آنها فعالیت کنید عبارتند از:
- برنامهنویسی
- طراحی وبسایت
- مدیریت یک سایت
- کار با شبکههای کامپیوتری
- سیستمهای اطلاعاتی سازمان
- تجارت الکترونیک و راهاندازی کسبوکار
- …
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چرا پایان این لیست را باز گذاشتیم؟ دنیای آیتی و فناوری اطلاعات به قدری بزرگ است که این لیست هرگز به پایان نخواهد رسید!
انتخاب رشتهی آی تی برای تحصیل
بسیاری از افرادی که قصد دریافت مدرک دانشگاهی دارند علاقهمندند در این رشته ادامهی تحصیل داده و علاقهی خود را در دانشگاه نیز دنبال کنند، هرچند در حال حاضر رشتهی مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی تدریس شده و گرایش جداگانهای به نام فناوری اطلاعات وجود ندارد، اما در هر صورت تفاوتی نمیکند، دروس دانشگاهی این رشته و مهندسی نرمافزار تا حدود زیادی مرتبط بوده و گرایش آیتی (فناوری اطلاعات) بیشتر روی کاربر تکنولوژی و بهکارگیری آن در کسبوکار و مدیریت تمرکز دارد.
لازم است بدانید برای موفقیت در رشتهی فناوری اطلاعات (IT) و یا کامپیوتر مهمترین عامل علاقه و اشتیاق شما به دنیای فناوری و تکنولوژی است، چرا که مطالعهی صرف دروس تئوری دانشگاه چندان برای شما کاربردی نخواهد بود و خود باید در این رشته مطالعه داشته و همواره دانش خود را به روز نگه دارید.
منبع: marketbusinessnews.com
1 دیدگاه. Leave new
بسیارعالی وجامع معلومات را ارائه داشته من استفاده خوب کردم تشکر.