اینترنت اشیا صنعتی چیست؟ همه چیز درمورد IIoT

folder_openIT, اینترنت اشیاء, تکنولوژی
commentبدون دیدگاه

 

اصطلاح “اینترنت اشیا صنعتی” در زمینه صنعت فراگیر است زیرا تحول دیجیتال برای بسیاری از سازمانها به یک اولویت تجاری تبدیل شده است. بنابراین، IIoT چیست؟

اینترنت اشیا صنعتی (IIoT) که به آن اینترنت صنعتی نیز می گویند، دارایی های مهم، تجزیه و تحلیل و پیش بینی های پیشرفته و کارگران صنعتی مدرن را گرد هم آورده است.

این شبکه از تعداد زیادی از دستگاه های صنعتی متصل شده توسط فناوری های ارتباطی تشکیل شده است که منجر به ایجاد سیستم هایی می شود که می توانند نظارت، جمع آوری اطلاعات، تبادل، تجزیه و تحلیل و ارائه ی اطلاعات جدید و ارزشمند را بهتر از هر وقت دیگری کنترل کنند. سپس این بینش ها می توانند به تصمیم گیری تجاری و سریعتر شرکت های صنعتی کمک کند.

IIoT صنعت را دگرگون کرده است؛ همچون تغییر روز به روزعملکرد شرکت های صنعتی، این که آیا هوش مصنوعی صنعتی قادر است تا خوردگی درون لوله پالایشگاه را تشخیص دهد، ارائه داده های تولید در زمان واقعی برای کشف ظرفیت اضافی در یک کارخانه و یا تسریع در توسعه محصول جدید با تغذیه عملیات داده ها و در نهایت خدمات به چرخه ی طراحی محصول، IIoT و نرم افزار راه حل های پشتیبانی شده توسط آن نتایج قدرتمندی را در کسب و کار به دنبال دارند.

وقتی اینترنت اشیا صنعتی را تعریف می کنید، بسیار مهم است که بدانید چیزهایی فراتر از دستگاه های اینترنت اشیا صنعتی وجود دارند.

IIoT یک اکوسیستم را تشکیل می دهد که افراد، برنامه ها و دستگاه ها با یکدیگر تعامل دارند. به همین دلیل است که بیشتر راه حل های بزرگ اینترنت اشیا مبتنی بر یک پلتفرم مرکزی هستند که می توانند همه جنبه های شبکه اینترنت اشیا صنعتی و داده های منتقل شده از آن را مدیریت کنند.

 

 

ملاحظات و چالش های امنیتی در تصویب IIoT چیست؟

پذیرفتن IIoT می تواند انقلابی در چگونگی فعالیت صنایع ایجاد کند، اما وجود یک استراتژی برای تقویت تلاش های تحول دیجیتال و حفظ امنیت در میان افزایش اتصال، چالش است.

از صنایع های اقتصادی که از فناوری های عملیاتی استفاده می کنند می توان انتظار داشت که در جنبه هایی مانند ایمنی کارگران و کیفیت محصول تبحر کامل را داشته باشند. با این حال، با توجه به اینکه سیستم های کنترل و ایمنی OT (operational technology) در اینترنت ادغام شده است، سازمان ها شاهد معرفی ماشین های هوشمندتر و خودکار در محل کار هستند که به نوبه خود مجموعه ای از چالش های جدید را فرا می گیرد که نیاز به درک عملکردهای داخلی IIoT دارد.

با پیاده سازی IIoT، سه حوزه باید مورد توجه قرار گیرند: در دسترس بودن، مقیاس پذیری و امنیت. گسترش وسایل هوشمند باعث آسیب پذیری های امنیتی و نگرانی از پاسخگویی امنیتی شده است. پذیرندگان IIoT عملاً مسئولیت تأمین امنیت راه اندازی و استفاده از دستگاه های متصل خود را بر عهده دارند، اما تولیدکنندگان دستگاه ها موظفند هنگام عرضه محصولات خود از مصرف کنندگان خود محافظت کنند.

تولیدکنندگان باید بتوانند امنیت کاربران را تضمین کنند و در صورت بروز مشکلات امنیتی اقدامات پیشگیرانه یا اصلاحاتی را انجام دهند.

 

اینترنت اشیا صنعتی

 

خطرات سیستم های IIoT چیست؟

بسیاری از مشکلات امنیتی مرتبط با IIoT ناشی از فقدان تدابیر اساسی امنیتی است. شکاف های امنیتی مانند احراز هویت نامناسب و برنامه های منسوخ شده در ظهور خطرات نقش دارند.

ممکن است مشاغل با تأثیر احتمالی خراب شدن سیستم های فناوری اطلاعات به دلیل جرایم اینترنتی یا آلودگی به بدافزار، آشنا شده باشند. با این حال، همگرایی IT و OT عامل خطر قابل توجه جدیدی را به شما معرفی می کند: تهدیدهای دنیای واقعی که می تواند حتی غیرنظامیان را تحت تأثیر قرار دهد. سیستم های ناامن IIoT می توانند منجر به اختلال در عملکرد و از بین رفتن پولی شوند. محیط های متصل تر به معنای خطرات امنیتی بیشتر است، مانند:

  • آسیب پذیری های نرم افزاری که می تواند برای حمله به سیستم ها مورد سو استفاده قرار گیرند.
  • دستگاه ها و سیستم های متصل به اینترنت که به صورت عمومی قابل جستجو هستند.
  • فعالیت های مخربی مانند هک ، حملات هدفمند و نقض داده ها.
  • دستکاری سیستم که می تواند باعث اختلال در عملکرد (به عنوان مثال، فراخوان محصول) یا فرآیندهای خرابکاری (به عنوان مثال، توقف خط تولید) شود.
  • عملکرد سیستم که می تواند منجر به آسیب دیدن دستگاه ها و امکانات فیزیکی یا آسیب به اپراتورها یا افراد اطراف شود.

یک نمونه مشهور از سیستم OT که از طریق محیط IT به خطر افتاده است، حمله سایبری در دسامبر 2015 علیه یک شبکه برق در اوکراین است، جایی که دشمن توانست زیرساخت های فناوری اطلاعات را آلوده کند تا سیستم های مهم را خاموش کند و برق را در هزاران خانوار مختل کند.

 

تفاوت بین IoT (اینترنت اشیا) و IIoT (اینترنت اشیا صنعتی) چیست؟

اگرچه اینترنت اشیا (IoT) و اینترنت صنعتی اشیا (IIoT) دارای بسیاری فناوری های مشترک هستند – مانند سیستم عامل های ابری، سنسورها، اتصال، ارتباطات ماشین به ماشین و تجزیه و تحلیل داده ها – اما کاملاً متفاوت از آنها استفاده می شود.

ازIoT  برای تقویت یا بهبود جنبه های زندگی روزمره ی شخص مانند تلفن های هوشمند، خانه های هوشمند و شهرهای هوشمند استفاده می شود. IIoT تمرکز بیشتری بر بهبود عملکرد یک دارایی، قطعه ماشین آلات یا کل فرآیند کسب و کار را دارد.

برخلاف اینترنت اشیا، نرم افزار اینترنت اشیا صنعتی اغلب با داده های مهم کسب و کار درگیر می شود که در صورت عدم موفقیت می تواند شرایط اضطراری ایجاد کند. این امر به عملکرد قدرت سازمانی در زمینه هایی مانند امنیت، حریم خصوصی و تداوم تجارت نیاز دارد.

 

اینترنت اشیا صنعتی

 

سیستم های IIoT در کجا استفاده می شوند؟

شرکت های تاسیساتی و سیستم های مهم برای استفاده از سیستم IIoT برای مدیریت خاموشی ها یا شناسایی تقاضای زیاد منابع، به عنوان مثال شبکه های برق و نیروگاه های هسته ای استفاده می کنند.

مشاغل مدیریت ناوگان از برنامه های IIoT برای ردیابی وسایل نقلیه، لوازم، رانندگان و راندمان گردش کار استفاده می کنند. ردیابی IIoT بهره وری عملیاتی را افزایش می دهد و پشتیبانی از راه دور کارگران خارج از محل را امکان پذیر می کند.

در صنعت كشاورزی، قابلیت های تحلیلی و پیش بینی كننده IIoT به كشاورزان كمك می كند تا آگاهانه درباره ی زمان برداشت تصمیم بگیرند. سنسورهای IIoT داده های مربوط به شرایط خاک و آب و هوا را جمع آوری می کنند و برنامه های مناسب کوددهی و آبیاری را پیشنهاد می کنند. همچنین تراشه های رایانه ای جاسازی شده بر سلامت و موقعیت دام نظارت دارند.

در صنعت تولید، از IIoT برای مدیریت دارایی و زنجیره تأمین استفاده می شود. IIoT خطای انسانی در مدیریت موجودی را به حداقل می رساند. مدیریت دارایی IIoT به نیروی انسانی کمتری نیاز دارد و هزینه های کالا و خدمات را کاهش می دهد.

 

 

مزایا

هرچه دستگاه های IIoT کوچکتر، ارزان و هوشمندتر می شوند، تقریباً در همه جا قابل استفاده هستند. داده هایی که ایجاد می کنند می تواند به بصیرت عملی تبدیل شود که مزایای باورنکردنی تجاری دارند از جمله:

 

  1. بهره وری عملیاتی بهبود یافته

نرم افزار IoT صنعتی به شما امکان می دهد محیطی از دارایی های متصل را ایجاد کنید که طیف وسیعی از مزایای بهره وری عملیاتی را به همراه دارد. سنسورهای مستقر در سیستم های تولید، خطوط مونتاژ، انبارها و وسایل نقلیه داده هایی را تولید می کنند که به مدیران کمک می کند تا دقیقاً نحوه عملکرد یک دارایی را کنترل کرده و مسائل را قبل از ظهور برطرف کنند.

  1. بهره وری بیشتر

راه حل های IIoT اطلاعاتی را در زمان واقعی از عملکرد تجهیزات و افراد ارائه می دهند تا به ساده سازی و بهبود فرایندهای کسب و کار و گردش کار کمک کنند.

  1. کاهش هزینه

استقرار IIoT مزایای زیادی را برای سازمان صرفه جویی می کند. به عنوان مثال، دستگاه های اینترنت اشیا صنعتی می توانند به میزان چشمگیری در هزینه های انرژی صرفه جویی کنند – طبق برخی تخمین ها تا 70٪ در روشنایی و 30٪ در تهویه هوا.

  1. تجربه مشتری پیشرفته

با قرار دادن سنسورهای IIoT در داخل محصولات، تولیدکنندگان می توانند داده هایی را در مورد چگونگی استفاده واقعی مشتریان از محصولات خود ضبط و تجزیه و تحلیل کنند و به آنها این امکان را می دهد که نسخه های بعدی محصولات را بهبود ببخشند.

  1. کاهش ضایعات

مدیریت موجودی یکی از مهمترین مزایای نرم افزار IIoT است. با اتصال دستگاه های IIoT به محصولات، انبارها و وسایل نقلیه می توانید کل روند زنجیره ی تامین را موثرتر کرده و نیاز به موجودی اضافی و پتانسیل موجودی سهام را کاهش دهید.

  1. مدل های جدید تجاری

فناوری های IIoT، بنیادی را برای ارائه مدل های جدید، مبتکرانه و مبتنی بر داده ایجاد می کنند. به عنوان مثال، تولیدکنندگان می توانند داده های صنعتی IIoT را از حسگرهای موجود در محصول خود برای ارائه خدمات مرتبط مانند تشخیص از راه دور دریافت کنند.

 

اینترنت اشیا صنعتی

 

چالش های پیش روی

بسیاری از سازمان ها جذب مزایای اینترنت اشیا صنعتی شده اند اما درک این مزایا کار ساده ای نیست. بسیاری از چالش های IIoT را باید قبل از اینکه یک سازمان بتواند یک برنامه موفقیت آمیز IIoT را ایجاد کند از بین ببرد؛ که عبارتند از:

  • امنیت اینترنت اشیا صنعتی
  • حریم خصوصی داده ها
  • استاندارد های IIoT
  • مدیریت اطلاعات
  • مدل های استقرار
  • محدوده دستگاه های IIoT

 

انواع مختلف خدمات اینترنت اشیا صنعتی

خدمات IIoT به دو دسته مرتبط تقسیم می شوند: برنامه های کاربردی IIoT که سازمان ها را قادر می سازد فرآیند تولید پیچیده و عملیاتی خود را بهبود بخشند و مواردی که به شرکت ها امکان می دهد فرصت های جدید کسب و کار و درآمد ایجاد کنند. خدمات معروف اینترنت اشیا صنعتی شامل موارد زیر هستند:

  • تعمیرات قابل پیش بینی
  • مدیریت امکانات
  • عملیات و تولید
  • دید فراگیر
  • ایمنی و امنیت
  • مدیریت ناوگان

 

آیا آماده ی سرعت بخشیدن به سفر خود هستید؟

در نهایت مهم نیست که در کجای سفر اینترنت اشیا صنعتی خود قرار دارید، نرم افزارهای صنعتی با سادگی، سرعت و مقیاس می توانند نتایج مهم کسب و کار را ارائه دهند. کارگران مدرن صنعتی را توانمند کنید، با راه حل های مبتنی بر هوش مصنوعی صنعتی پیش بینی و سودآوری بیشتری کسب کنید و تجارت خود را برای حل سخت ترین چالش های خود با به کار بردن داده های صنعتی تغییر دهید.

کارشناسان پیش بینی می کنند که IIoT از نظر پذیرش از IoT پیشی بگیرد. این به این دلیل است که مشاغل تولیدی انگیزه ی قوی برای بهبود سود مالی خود و بازگشت سرمایه، کاهش هزینه های نیروی کار و افزایش بهره وری دارند. برای این کار، سازمان ها باید برای مدیریت و نظارت بر شبکه های خود روی نرم افزارها سرمایه گذاری کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

*

code

فهرست